Лiтня гроза

Инна Орлецкая
Барвінкова ніч на долонях-
Тендітне  мереживо тіней.
Вдихаєш краплини  безсонні,
А небо, неначе руїни,

Розколоте навпіл грозою,
Та сипле у ніч чорнобривці,
Що спраги торкнуться сльозою.
І гинутимуть сріблолиці

Розряди у чорних хмаринах
Намистом барвінкових крапель...
І буде трагічно линути
З неба блискавка сивим птахом.

Ти солодко питимеш хмелю
Грози в сутінковій безодні,
Неначе мандрівник пустелі,
Підставиш під небо долоні.
 
І стане на всіх однією
Нічна плащаниця повітря,
Лиш згорне надтріснуте небо
Пейзаж грозовоі  палітри.