И РЕЧЕ БОГ

Радко Стоянов 2
 
И рече Бог: "Бъди жена!
Бъди небесна светлина!
И дай частица на Адам
от своя животворен плам!
 
Бъди му ярката Зорница!
Бъди му песента на птица!
Бъди му дивната наслада,
вълшебно биле и отрада!
 
Бъди уханен, жив нектар,
на чувствата му свят олтар!
Бъди любовната му страст,
най-сладката за него власт!
 
Бъди му дом и топлина,
надежден път и бъднина!
Бъди му хляб и благодат,
усмивката на този свят!
 
"О, Господи!
Щом всичко туй е за Адам
и всичко трябва да му дам,
какво тогаз ще имам аз!" -
изрече плахо тя на глас.
 
И рече Бог:
"На теб оставям Любовта,
че тя е всичко на света!"