Валерий Латынин - Родова, Родословие

Дафинка Станева
В моем роду - насельники степные,
Разбавленные жителями гор.
Они Руси служили и России
С ее былинных древнерусских пор.

Не с Киева - со стана на Синае
На Дон и Днепр "Трояновой тропой"
Прапращуры стекаться начинали,
Чтоб стать могучей силою степной.

Они дошли до Балтики и Рима.
И основали Русский каганат.
По всей Европе наши топонимы
О славе древних руссов говорят.

А то, что предков нарекли "латыня",
То вовсе не обидно было им.
Подумаешь, связали с Римом имя, -
Этруски основали древний Рим!

Родословие

Превод: Дафинка Станева

Заселници на степите сме ние,
клон от планински горди племена.
На Рус сме служили и на Русия
от древните билинни времена.

От Киев не -  а на Синай от стана
по Дон и Днепър, стар "Троянски път",
дедите ми течаха на талази
в степта - в могъщ съюз да са сдружат.

Достигнаха до Балтика, до Рим. И
създадоха твърд Руски каганат.
В Европа има наши топоними -
на руска слава древна твърдина.

Нарекли са предците ми "латини",
не бива за това да ги корим.
За Рим напомня прозвището - име,
етруските са основали Рим!