Синен Исмен

Гиздатуллина Алия
Ай нурлары ялтрый зэнгэр куктэ,
ялтырый сагнып сине, бэхетем.
кузлэрем дэ минем сина карап
ялтырыйдыр кондез, бэгерем.

Йолдызлар бу куктэ тонен балкый,
иртэн тэмам сунэ, юк була
кунелдэ дэ сагыш иртэ белэн
елмаюга кача, аз кала.

Горлэвеклэр ага юллар буе,
ага коннэр, ага вакытлар,
сина карата минем союемдэ, жаным
катырак итеп балкый, кабына.

Исеменне тутырып языр идем,
кешелэрдэ гайбэт тумаса,
кузлэренэ карап эйтер идем,
актанышта гайбэт булмаса.

Зинхар, кара тутырып кузлэремэ
алар сойли ботен доресне,
ни дисэндэ йорэк турендэ син
яратамын шашып узенне..