Из Роберта Фроста. A Patch of Old Snow

Петр Гуреев
 A Patch of Old Snow


 There's a patch of old snow in a corner
 That I should have guessed
 Was a blow-away paper the rain
 Had brought to rest.

 It is speckled with grime as if
 Small print overspread it,
 The news of a day I've forgotten-
 If I ever read it.

В уголку не растаявший снег
Распластался пятном,
Будто старый газетный листок
Что прибит был дождем.

Серым выцветшим шрифтом в строку
Въелась мелкая грязь,
Но, увы, не прочесть никогда
Новостей давних вязь.