Присадив мене коханий

Валентина Попелюшка
Де султан? Де беї, хани?
Біднуватий наш реал.
Присадив мене коханий
На турецький серіал.

І тепер я щонеділі
Дивлюсь серію нову.
Мов під впливом диво зілля,
У Туреччині живу.

Співчуваю Роксолані,
Бо в гадючнику живе.
Чи вони усі там п’яні?
Вбивство кожен день нове.

То ж якби вона, сердешна,
Чемна дівчинка була,
То в одній із серій перших
Богу б душу віддала.

Чи то пак, пардон Аллаху,
Мусульманка, як не як.
Я б померла там від страху,
Не минув би переляк.

А вона усіх здолала:
Ібрагіма, Валіде.
Ворогів хоч і навала,
Всяк до ніг її паде.

Роксолана – мудра жінка,
Знає, що, кому й куди.
От такі ми українки,
Пальця в рот нам не клади.

Кривдити нас? – В жоднім разі!
Зрадити? – Боже боронь!
До чужого ми не ласі,
За своє ж – хоч у вогонь.

А кохати – так кохати,
В рай, чи в пекло – все одно…
Любий! Годі позіхати!
Починається кіно…