Сий дола къантий

Ева Барах
Сий дола къантий, дукха ба мехка,
Царег1 ца1 ва е Беслан.
Кхевеж деннад эхьа, бехка а,
Визза къонах хала аьнна.

Денал а, майрал а Далла денна
Хало ярах, шек ца воалаш,
Кхинав Беслан – къонах а хина.
Долаш эздел, веха а воацаш.

Новкъосташ а ду цун тешал,
Майра къанта ва из, йох.
Доацар дувцац, хина вац эсал,
Хаькъал а да цун, дог а да доахкх.

Наха тешал, вошал а деннад,
Хьинар а да цун, цун дош – бий!
Беррига къантий балар из сена,
Мохка а лорбеш, эйдеш сий.