Эмили Дикинсон J 1574 Ступени в небо не нужны...

Наталия Корди
Ступени в небо не нужны
 Крылам певуний - птах,
 И дирижёрского перста
 Излишен строгий взмах.

 Блажен, кто выбрал вышний путь –
 Христос пребудет с ним,
 Но этой истине святой
 Пророк необходим.

 Emily Dickinson

 + 1574 +

 No ladder needs the bird but skies
 To situate its wings,
 Nor any leader's grim baton
 Arraigns it as it sings.

 The implements of bliss are few –
 As Jesus says of Him,
 "Come unto me" the moiety
 That wafts the cherubim.

 1883?