Привiтання з 8 Березня

Вячеслав Топильницкий
Березень вже весну кличе жваво зустрічати
Й ручаї по вулицях так весело дзюрчать.
Офіційне звернення дозвольте зачитати
Хлопців-п’ятикласників до своїх дівчат.

Любі однокласниці, нам випала нагода
(Нею скористатися повинні ми сповна)
Привітати вас з прекрасним днем, коли природа
Від зими пробудження чудове почина.

Ми іще не вмієм говорити компліментів
Й поки що не часто вам складаємо віршів,
Не завжди нагадуємо справжніх джентльменів,
Але поряд з вами кожен стати б ним хотів.

Що там джентльменом - справжнім лицарем, щоб подих
У дівчат від вигляду одного завмирав,
І щоб кожен вчинок наш лише приємний подив
І замилування в вашім серці викликав.

Ми вас всіх сьогодні щиро хочем привітати,
Висловити радість і захоплення своє
Тим, що ми постійно з вами можем спілкуватись.
Що ви з нами поруч. Ми вам вдячні що ви є.

Вдячні, що завжди на всіх уроках і перервах
Ви нам сумувати не даєте ні на мить.
І за те, що іноді нам граєте на нервах,
Навіть коли цього краще було б не робить.

Бо без вас не любі ні навчання, ні робота.
Нам без вас не милі ані співи, ні фі-зра,
У їдальні булочка без вас не лізе в рота,
Якщо з класу хтось вас ненадовго забира.

А коли ви поруч - ніби крила починають
За плечима в кожного упевнено рости,
В голові неначебто метелики кружляють,
Хочеться на радощах і пахнуть, і цвісти.

Бо коли вам сумно - настрій в нас також псується,
Нудно вам – і нам тоді футбол не до душі,
Навіть з анекдота вже ніхто не засміється,
На літературі не вивчаються вірші.

І хоча попереду ще звершень в нас багато -
Є іще до чого нам тягнутись і рости -
Ми одне сьогодні хочем вам пообіцяти:
Ми завжди вас будем цінувати й берегти!

Бо за ті п'ять років, що вчимось ми з вами разом
Й разом розділяємо і радість, і жалі,
Нам здається, ми зуміли стати справжнім класом,
Майже тим, яким нас хочуть бачить вчителі.

А якщо й не стали ще, (що теж цілком ймовірно)
То обов’язково ми ним станем в майбутті.
Класом, у якому існуватимуть довіра, 
Вихованість, людяність і щирість почуттів.

Тож всі наші хлопці разом з нашим класним татом
Ще раз, користуючись нагодою, усіх
Хочуть з восьмим березня сьогодні привітати
Любих однокласниць найчарівніших своїх!