Курыкма, яз, кил инде...

Лилия Рэ
Эллэ  инде  язны  упкэлэттек,
Бик  ашыкмый  килергэ,
Болытларны  куып  кYктэн
Кояш  нуры  сибэргэ.

Карлы  кышны  яратсам да,
Котэм  язны  тилмереп.
Yч иткэндэй, кыш  ахыры
hэр  минутын  Yтэ  сиздереп.

Куркытмагыз эле язны,-диеп
Тунны  чоланга  яптым,
Жыеп  киез  итеклэрне,
Мич  башына  озаттым.

Эйдэ,  хэзер  курыкма  Яз,
Вакытын  житте,  кил  инде!
Сукмактагы  бозлавыктан
Горлэвеклэр  Yр  инде.

Учлап-учлап,  сары  чэчэк
Тау  битенэ  сибэрсен,
Сыерчыклар  жыры  булып,
Тэрэзэмнэн  Yтэрсен.

Быел  бигрэк  ялындырдын,
Озаклама,  кил  инде...

 2013 ел. Озак коттергэн язга