Па загаду-поклiчу душы...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Па загаду-поклічу душы
 у зіму, што ў нас вясной завецца,
 прыляцелі птушкі з-за мяжы
 і цяпер бядуюць, як бамжы –
 не паесці ім і не сагрэцца.

 Іх няветла стрэціў родны край:
 “Вы куды? Да нас? У вечны люты?
 Вы дарма змянілі цёплы рай
 на скалелы родны небакрай,
 на абшар, у вечны сон закуты!”

 А яны, дурненькія, ляцяць…
 Хоць парой, здараецца, і гінуць.
 Настальгіі, пэўна, не суняць,
 як і роднай сцюжай не ўтрымаць
 на ніякай ветлівай чужыне.

 13.04.2013

http://news.tut.by/society/342665.html