Лелече

Соловей Заочник
           Не  згадаю  звідки  прийшло,  чи  моє?..


Побігла  мати  розшукать 
свою  малечу...
Між  кучугурами  блука  - 
сварить  за  втечу...

Завжди  було  в  них  невгамовне  те, 
лелече...

Знялась  на  крила 
в  незбагненному  відчаї,
а  діточок  нема...  Нема... 
Ніде  немає...

Кружляла  журно... 
Плач  лунав  осіннім  плаєм...

Тоді  згадала:
хвилювались...  тріскотіли...
І  так  поважно
виміряли  руки-крила...

Злетіли!..