А. Теннисон. Искусство для искусства!?

Эмма Соловкова
   Искусство для искусства!? Здравствуй, "Гений",
   Владыка тьмы и Мастер беспредела!
   Холст мерзкий, созданный в уменье,
   Мощнее доброго, что создан неумело,
   И доброго, написанного строго.
   Так прямо в Ад вползём проторенной дорогой.

                Art for Art's Sake!               

   Art for Art's Sake! Hail, thruest Lord of Hell!
   Hail, Genius, Master of the Moral Will!
   The filthiest painting painted well
   Is mightier than the purest painting painted ill!
   Yes, mightier than the purest painted well.
   So prone are we toward the broad way to Hell.