Жена

Дима Политова 2
тя е глътка старо вино
все чува звън
на кристал
обича гъдела
на дъжда -
тогава
светкавици проблясват
в очите и'
жена -
странстващ дъжд
прескача локви
търси
ярко слънце
с любов да затопли
в любов да изгори
жена -
тиха лудост
хляб за тялото
еликсир за душата