Парыжскае метро...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Парыжскае метро. Яшчэ даволі рана.
 Але – рабочы дзень, натоўп – гадзіна "пік".
 Мужчына штурхануў суседку нечакана.
 І тут жа атрымаў яе звяглівы крык:

“А Божачкі! Цішэй! Тут ёсціка жанчыны!
 Трымайцеся крапчэй, каб тулава ўтрымаць!”

А той яе працяў нахабнымі вачыма:

“Жанчыны ў гэты час яшчэ салодка спяць!”

5.04.2011