Паузе кравец п яны з гулянкi...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Паўзе кравец п'яны з гулянкі
 І, заблукаўшы ў коле хат,
 Гукае цень аднасяльчанкі:
 "Дзе тут жыве кравец Кандрат?"

 Дзяўчо глядзіць галгану ў вочы:
 "Сшалеў ад п'янства? Ну, капец!"
 І выдае прысуд дзявочы:
 "Дык ты ж і ёсць Кандрат-кравец!"

 П'яны – у моцным неспакоі –
 Сліною цыркае ў траву:
 "Я не пытаю зараз, хто я!
 Ты мне скажы, дзе я жыву!!!"

3.07.2011