Поглянь на долини

Микола Щома
Поглянь на долини

Поглянь на широкі долини,
Побач там зелені простори.
Повітря над ними літає,
Зозуля, по ночях, кує,
Та зранку пташечка співає.

Побач -- там в низу!
Ось маленька хатина.
Під дахом гніздо солом’яне,
А в нім соловейко
свій спів розгортає...
Подібно балади, щоденний
концерт відбуває!

Там калина цвіте.
Там, з рожевих кольорів
-- під небом синім,
чудовий садок розцвітає.
Там достигає виноград, і
Вино там духа напиває!..
Там дівчина, коло вишні,
сороченьку вишиває...
Не забула -- люба Зірка,
Він повернеться додому.
-- Вона чекає!..