До дня народження

Наталия Веселицкая
Оніпку Олексію Федоровичу
Президенту Української
Академії наук України

Коли народжується день –
В душі відчуй його тремтіння.
Дивись! Народжується Світ –
Надія, Мудрість покоління.

Який залишим слід, скажи?
Навіщо нам життя єдине?
Так, знову ми на рубежі –
Воно минає, Птахом лине…

Бажаємо щасливих літ,
З натхненням йти та мудро дбати
Про тих, хто поряд біля хати
Тримає Птаха у руці!