Не бленувай!

Радко Стоянов 2
Пролетта е накичила пак
по косите ти цвят ароматен,
а разцъфнали рози и мак
те целуват със дъх благодатен!

От очите ти греят звезди,
от усмивката птиците пеят.
Запламтели от огън, гърди
за любов всеотдайна копнеят.

Ведроликата пролет цъфти
и повдига за полет крилата.
Не бленувай, момиче, лети!
Любовта възвисява душата!

Пролетта е дошла! Пролетта -
всемогъщият зов на земята.
Любовта е дошла! Любовта -
най-вълшебният зов на сърцата!