Не спi!

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Вясна. Штоноч адно і тэж:
 «Прымгнула? Не? Нічога, досыць!
 Не спі! Жыві, пакуль жывеш!
 Хто знае, колькі засталося?

 Не муч бяссонне – адчувай –
 глядзі ў нябачнае – і слухай:
 як за акном шапоча май
 падчас квітнёвай завірухі,

 як поўня весняя пяе,
 закалыхаўшы россып зорак,
 як ветрык шчупальцы свае
 купае ў ночы чорным моры.

 Салодка майся, ціха млей
 ад салаўінага шалення.
 Смакуй імгненні, як ялей
 і цешся явай блаславеннай.

 І не марнуй на спячку свой
 апошні год. А можа, тыдзень?
 Пакуль магчыма, будзь жывой.
 Пасля паспіш, як час надыдзе.

1.05.2013