Кармiць галубоy

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Мне звыш даравана любоў –
 цудоўнейшы свет трапяткі,
 дзе можна карміць галубоў,
 акно расчыніўшы, з рукі.

 Дзе, ўгледзеўшы тую з кватэр,
 якая, бадай, рэстаран,
 людзям дэманструе давер
 галодныя птушыны дэсант.

 Байцы налятаюць гуртом
 і цешаць птушыную хэнць:
 дзяўбуць і дзяўбуць за акном,
 жадаючы ўсюды паспець.

 Нахабны ліхі маладняк
 адштурхвае птушак старых
 і крыламі хлопае так,
 што хоць у далоні бяры –

 і нібы пазіруе нам.
 Пустое? Ды, што ні кажы,
 такая забаўка вачам,
 такая пацеха душы!

1.05.2013

Выток Натхнення: http://alyrik.livejournal.com/263525.html?view=1540965#t1540965