Квiтень

Наталья Бацанова
Квітень! Вже кумкають жаби,
Вкрило туманом поля.
Ген, розрослися кульбаби -
Золотом вкрита земля,

Сосни шепочуться в висі -
Гай над розмаєм шумить
Все просинається в лісі!
В травах джерельце дзвенить,

Зграйка хмарок затуляє               
Неба яскраву блакить.
Верба із проліском грає,
Китиця рясту тремтить.

В небо летить павутиння,
Гайворон ловить комах,
Ними годує він сина–
Виросте вдачливим птах!

Дзвоник побіг на узлісся,
Джміль над вербою кружля
Все це – кохане Полісся –
Рідна, жадана земля.