Подивись

Юрий Дубинский
Подивись на могутнє небо,
На безмежну його блакить
Та відчуй, що нема для тебе
Більш важливої ніж ця мить.

Всі уявлення про суспільство,
Про буття, про порядок речей –
Все не так, як здається звідси,
З зони хаосу, хибних ідей.

Зрозумій, що не в тому сила,
Що здолаєш когось чи поб’єш –
Сила в тому, як зрозумієш,
Як відкриєшся, світ як сприймеш;

Як заграє у діях, у справах
Те, що в серці луна твоїм,
Як натхнення цілющий спалах
Шлях покаже до щастя всім!

Сила в тім, як плекатимеш радість,
Як підеш до краси, до добра;
Своїм цілям ніколи не зрадиш
Та сумлінно долатимеш страх.

Сила в творчому поклику духу,
У служінні усім, хто живе,
В рівновазі, зумовленій рухом,
Якщо правильно, вільно ідеш.

Подивись на могутнє небо,
На безмежну його блакить,
Відпусти себе, так і треба,
Не втручайся – хай Бог звучить.

05.05.13