Salam olsun mehkum heqq ehline!

Ñåéèä Àñèì
                Aprelin 1-de Nardaranda ilahiyyatchi Haci Tale Bagirovun hebsine
                etiraz elameti olaraq kechirilmish aksiyada ishtiraka gore hebs
                olunan ve Bineqedi tecridxanasinin 8-ci kamerasinda saxlanilan
                yusiflere ithaf:

Momin zindanda – yene azade,
Salam olsun mehkum heqq ehline!
Feqet Allahi chagrar imdade, –
Salam olsun mehkum heqq ehline!

Kamera sekkizden gelen sedayi-azan
Seslenende baga donur zindan.
Ferar edir lenetlik sheytan
Chun yetmir gucu feleq ehline.

Mest edir insani sizdeki reftar, –
Mehriban dostluq olub berqerar
Dayaqsiz bir-birize der her kar –
Xoshdur Allaha ve melek ehline.

Asim ibret goturur sizlerden,
Uzaq qerar tutduz zalimlerden
Hizbullah qalibun – melum Kerimden
Soylediz bunu neheqq ehline!
______________________________

Ferar etmek – qachmaq
Feleq – subh
Der her kar – her ishde
Hizbullah qalibun – Allahin firqesi qalibdir. Qurani-Kerimin “Maide” suresinin 56-ci ayesidir.