Суламит

Дима Политова 2
...с ръка
вълната да спра
не можах -
ръцете ти  в плен
ме държат.
Като цвят
отново се родих,
като цвят ме откъсна,
някъде там,
с любов...
И Суламит в лозето бях,
и медовина пих,
и стенех,
и жива бях, Соломон,
и покой намерих
в тишината,
някъде там...