Тревожни сънища

Радко Стоянов 2
Тревожни сънища сънувам вечер,

тревожни мисли страшно ми тежат,

че ти отлиташ нейде надалече

и черни облаци след теб вървят!


Събуждам се с уплахата позната,

от грижата и болката сломен,

но виждам, виждам светлината

на твоя поглед - ласкав и блажен!


О, няма, няма да сънувам вече,

ще бъда буден ден и нощ дори,

не искам и насън да си далече,

додето любовта у мен гори!


Насъне и наяве аз желая

да бъда с теб завинаги, до края!