Крiзь пальцi - час. Небесна каламуть

Александр Лысак
*  *  *

Крізь пальці - час. Небесна каламуть.
Тенета віри. Влучний постріл слова.
Те, що моє, зажди - прийду й візьму.
Козацьке серце б'ється калиново.

Отруйна суміш колискових днів.
Підступне лезо чергової смути.
За брамою душі дрижать пісні,
як при ході жіночі перса-груди.

Долоня, цвях, Голгота, спис в ребро.
Христос Воскрес, Алах Акбар, Нірвана...
Торкнешся світу - обпікає кров,
бо любо жити з нашим отаманом.