I нiкого нема окрiм Бога й душi...

Александр Лысак
*   *   *

...І нікого нема окрім Бога й душі,
окрім величі Духу й одвічного “треба”...
Не думки в голові — гайдамацькі ножі,
а над нею сваволя козацького неба.

Бо ніхто не спасе — ні Диявол, ні Бог,
як продався за гріш божевільному світу,
як гадючиш життя між “або” та “або”
 і ганебно чадиш замість гідно горіти.

Намалюйте ж мені, напишіть, підкажіть,
де та правда свята, де та істина вічна,
як нікого нема окрім Бога й душі,
нових книг на полиці і снігу у січні?