Чи то вовкiв забракло в нашiм лiсi...

Александр Лысак
*  *  *

«Идет охота на волков, идет охота!
На серых хищников, матерых и щенков!»

В. С.Висоцький


Вовка до «Червоної книги» в Україні не внесено.

з інтернету


Чи то вовків забракло в нашім лісі,
а чи мисливці геть забули справу,
та щось не вірю я «Червоній книзі» -
якась вона брехлива та кривава.

Не вірю, що позбулись полювання
та прапорців червоних вже не треба –
поважну більшість спіймано диваном,
а інша й так чадить в обридле небо.

І пес Сірко нам не позичить очі
тепер, напевне – де ж на всіх набрати?
Зручніше в зграї, хоч вона й не вовча.
І прагнем не в ісуси, а в пілати.

То де ж нам знати, змученим до краю,
тієї правди – вічно обмаль часу.
Лишились вівці, а вовків…НЕМАЄ –
шакали виють, владять свинопаси…