Нi вiдчаю, нi болю, нi жалю...

Александр Лысак
*  *  *

Ні відчаю, ні болю, ні жалю –
полярна ніч над таборовим склепом.
Немає ліку кривдам та халепам,
ні серця стоголосому «люблю»…

Один серед віків, вітрів, доріг,
торую шлях між небом та проваллям,
розіп'ятий хрестами ідеалів,
засніжено-ведмежий, мов барліг…

Ридати – зась! Скоритися – ганьба!
Чи витримаю до кінця – питання…
Полярна ніч, пекельна і остання
у душу задивляється,  сліпа…