Cонет IV

Валео Лученко
 Вплітає ноту у нічну баладу
 Невтомний коник, соловейко, сич
 Весняне місто снить. Лише дідич
 Не спить, збирає спогади до ладу

 Замовкне хорище і знов...Цикади
 Старому нагадають Мальту.Обличч
 Засмаглих стрій, і переможний клич,
 Коли фортецю взято. До параду

 Шикуються війська, блищать мечі,
 Шоломи і кольчуги - то ж вночі
 Запалить сяйво-пристрасть Ла-Валетту

 І лицарство відчують паничі
 Невігласи вчорашні в еполетах
 У ложах дів.Тож смійтесь, сміхачі!