Душевний морок

Ирина Визняк
Ти душу не зміг запалити,
Відвогли, мабуть, сірники.
А може, це доля сердита…
А може, тяжіють роки…

Я впевнена: зовсім даремно
Слова почуттями іскрять, -
В душі моїй холодно й темно,
Кохання не світить зоря.

Ти вибач мене за байдужість, -
Вважай, що це маска жінок:
Вони на закохані душі
Часом одягають замок.

Боюсь раптом стати слабкою,
Не смію втрачати контроль.
Кодую бажання рукою,
Увівши секретний пароль.

Від слів твоїх ніжно-гарячих
Душі непорушна скала.
А може, це я, мій козаче,
Не здатна уже запалать…