Krok w otchlan

Валерий фон Бак
Wsluchiwania sie w ciemnosci otchlan
Na wlasne ryzyko uczucie powietrza
Ruch do przodu, zapominajac slowo litosc
Szkoda do siebie...litosc do innych...niewazne dlon
Przyzwyczajenie sie do kontemplowania bezdenna mrok
Cala wiecznosc to tylko jeden krotki krok
Niewidoczny i milczacy, w otchlan jasne krok