Недей се влюбва в мен!

Петко Илиев
Аз моля те, недей се влюбва в мен!
Не искам любовта ти за отплата.
Как моля ти се само, ден, след ден,
да си останеш тук. Разпътна е душата.

Аз моля те, не гледай тихо в мен!
Не ме изпивай, в жадните си мисли!
Не ме разголвай, ням и съкрушен!
От тук си тръгвам, без да съм пречистен.

Не ме изпращай! Не!... Не тръгвай с мен!
И дума не отронвай, в грозно сбогом!
Не съм за теб и… ти не си за мен.
Дори, не те желая като спомен.

Аз моля те! Аз умолявам те недей-
да ме държиш, в любовния си огън!
Тъга, не искам да се влюбваш в мен!
Не ме желай, да бъда с теб не мога!
 
28.05.2013 год.
Петко Илиев