Намагаюсь...

Александр Лысак
   *   *   *
               
Намагаюсь
якомога більше читати,
як риба, викинута на берег,
намагається
жадібно дихати,
як звір намагається
перегризти лапу,
потрапивши до пастки.
Намагаюсь
якомога частіше
дивитись на небо,
як серце
намагається битись
крізь грати ребер,
як стиснутий п'ястук
намагається закам'яніти
від німої ненависті,
як запорозький козак
за хвилину
до страти...
Намагаюсь...