Замова

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Skvo

Складу-замоўлю-зашапчу
 на сон прарочую замову:
 я так жадаю, так хачу,
 каб ты заўжды была здаровай!

 Бывай здарова – здаравей
 на цёплым сонейку вясновым
 і слухай спевы – салавей
 табе пяе невыпадкова.

 Бывай здарова – каб любіць
 мілОга сябра – свайго мужа –
 і тонка ткаць адносін ніць –
 і са слабінкай быць, і дужай.

 Бывай здарова – бо табе
 на свеце шмат работы будзе:
 сваю дачушку (можа й дзве?)
 й сыночка вывесці "у людзі".

 Бывай здарова – здаравей
 за ўсіх мядзведзяў-здаравякаў!
 Квятушкай травеньскай квітней
 і за здороўе Бога дзякуй!

 Бывай здарова й дзеля нас –
 паэтаў ТУТашняй галіны:
 каб не ўзбрыкнуў сівы Пегас
 і нас не строс у каляіны.

 А каб здароўечка ўдыхнуць
 ад сіл зямлі, ад моцы неба,
 скажы "Здарова я!" – і будзь.
 І не знікай! Ты нам патрэбна!

31.05.2013