Calculations by Kapka Kassabova

Фарид Шамгулов
        CALCULATIONS

The fire that lights a candle
cannot be shared
between the wick
and the match, it has to be given
like a life.

The body lying on the wet sand
mast leave an impression deeper
than the shallow water
coming
to erase it

May you never recover
from the lightness of my touch.
           * * *
       Капка Кассабова
      (Новая Зеландия)
        РАЗМЫШЛЕНИЯ

Никак ты не поделишь пламя,
свечи зажжённой,
меж фитилём и спичкой;
даруется оно
подобно жизни.

Лежащее на влажном песке тело
должно оставить отпечаток глубже,
чем набегающая
мелкая вода,
готовая стереть его.

Вы никогда не обретёте снова
беспечного прикосновенья моего.
          * * *