Денят на Ботев

Борис Калинов
„Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха...”
Иван Вазов




Днес е Ботевият ден.
В ситни капчици тъжи
небето.
(Нещо, което от години знае се!)
Без да крие своите
сълзи
очаква същите
сирени – оплаквачки -
разтупващи
сърцето…
Точно във дванадесет.
Две минути.
Мигове на слава!
Достатъчни…
С парещи очи
Да спомним писаното в
 „Майце си”
Тогава.


Б.Калинов-Странник
02.06.2013г.
Пловдив