Аз и децата

Мария Шандуркова
АЗ И ДЕЦАТА

Разговарям със децата
като с Бога пред олтар -
със душите им съм слята,
обичта си давам в дар.

Греховете ми пречистват
с говор откровен и прям
и зареждат моите мисли
със стремеж да се раздам.

Уча се да ги разбирам,
болките им да теша,
в погледа им да откривам
най-сериозните неща.

Те обичат и ревнуват,
те ни вярват и скърбят,
с техния възторг ликувам,
но сълзите им пестя.

Те са радост и тревога,
носят щастие, късмет
и се моля дано могат
в този свят да сложат ред.

Мария Шандуркова