Хлопча мо чк церп ць здзек...

Евгений Пешко
Хлопча моўчкі церпіць здзекі
Што ж яшчэ яму рабіць?
Усе ж разумныя як чэрці
Вучаць як патрэбна жыць

Дзе рабіць, калі жаніцца,
Прывітанне як казаць
З кім належыць не сварыцца
З кім патрэбна сябраваць

А яму ж усё адное…
Як гарохам аб сцяну
Усё жыццё малюле зоры
У сваім святым кутку