У сцямнелых нябёсах...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
У сцямнелых нябёсах, што свецяцца,
 як мільён светлячкоў над зямлёй,
 заблукала малеча-мядзведзіца
 у трох зорках ад маткі сваёй.

 Памігцела і вочкі заплюшчыла –
 усё роўна не бачна – ані!
 І сузор'ем завісла над пушчаю –
 хоць малыя, а ўсё-ткі агні.

 А матуля за дзетку спужалася –
 не прапала б у цемры такой!
 І, як толькі дагнаць атрымалася,
 учапілася ўладна рукой.

 І дагэтуль трымае на повязі.
 Што, смяецеся? Дзіўны сюжэт?
 А вакол гэтай быццам бы дробязі
 З той пары і кружляе наш свет.

9.06.2013