A shikerer samuray

Исроэл Некрасов
Kh'hob vider farblondzhet in hunderter hayzer,
In gasn un mistgriber, hoyfn un shtegn,
Un efsher vet keyner nit kenen mir vayzn
Keyn emesn veg tsvishn toyznter vegn.
Di shtot kukt af mir vi a fremde un kalte:
Vos pruv ikh gefinen, vos vil ikh farmegn?
Ikh zukh, nor ikh bin mid gevorn tsu haltn
In zukhn dem veg tsvishn toyznter vegn.
Zey veln mikh plontern, veln mir shtern,
Zey tsien vi pentes un lign antkegn.
A shpay vil ikh ton, nor me tor nit ufhern
Tsu zukhn dem eyntsikn veg tsvishn vegn.