Могучий Днепр. укр

Людмила Петрук
Могутній Дніпро.

Могутній хвилястий Дніпро
Буйніє і стогне,і плаче...
То вітер здіймає його
Над хвилями вдачі й невдачі...

І знов береги обіймають
Та тішать його неспокій...
І він, як дитина, стихає,-
Зливається з небом мерщій...

Їх більше уже не розняти,-
Стежки повели у віка...
Трипільські землянки і хати
Забрала до себе ріка...

Буйніє і стогне, і плаче
Велика могутня ріка,-
В ній сховані вдачі й невдачі,-
Історія наша свята....

Великий могутній народе,
Ти схожий на хвилі Дніпра,-
Негода з колін піднімає
І тягне тебе до добра...

Ми- нація, щира і добра.-
До Бога наш шлях пролягає...
В серцях у нас стільки любові!-
Ні в кого такої немає...