Dray zkeynes zitsn un neyen...

Исроэл Некрасов
***

Dray zkeynes zitsn un neyen,
A likht shteyt tsvishn zey.
Di ershte zogt: "Hert ir, se geyen
Fremde fun yener zayt?"
Shvaygn di andere tsvey.
Se kapet dos heyse kheylev,
Se shorkhet dos vayse zayd.
Di zkeynes zitsn un neyen.
Dos fayerl tsitert un bloyt.
Di tsveyte zogt: "Hert ir, se shteyen
Di fremde ba undzer ployt?"
Shvaygn
Di andere tsvey.
Af a tsikhtikn shney
Faln arop tropns blut
Fun dine rabine-tsvaygn.