Диалог

Жанна Жарова
ОНА: 
- О! Здравствуй, милый! Как дела?
Какая встреча!
А я-то так тебя ждала
Вчера весь вечер…

ВІН:
- Та, люба, я ж був подзвонив
Тобі учора,
Та трохи з кумом перепив
Собі на горе…

ОНА:
-Так ты звонил? Ну что ты врёшь!
А впрочем, дело
Совсем не в этом. Просто ложь
Мне надоела…

ВІН:
- Та ні ж, не брешу! Пили ми,
Я спутав номер –
Потрапив якось до куми…
От щоб я помер!

ОНА:
- Сначала кум, потом кума!
Скажи на милость!
Что ж – виновата я сама,
Что так влюбилась…

ВІН:
- Та й я кохаю тебе теж!
Моя ж ти люба…
Я так чекав тебе! Авжеж!
А кум дав дуба…

ОНА:
- Как? Умер кум? Не может быть!
Вы ж вместе пили!
Ему ещё бы жить да жить,
А тут – могила…

ВІН:
- Та ні – живий, як огірок!
Така вже вдача…
А дуб – це саджанець, дубок
Тобі на дачу.

ОНА:
- Что? Саженец? А кум живой?!
Тебя послушать…
Вот только – дуб-то мне на кой?
Мне б лучше грушу…

ВІН:
- А грушу я тобі віддам
Зі свого саду,
Та й привезу, посаджу сам –
І все до ладу!

ОНА:
- Так значит, завтра в тот же час
На том же месте?
ВІН:
- Звичайно! Як і кожен раз!
(уходят вместе).

------

Какую ж нам мораль извлечь
За той умови?
Да здравствуют родная речь
Та рідна мова!