Кайдан гына кочлэр алыйм...

Лилия Рэ
Жойлэп  тексэм  дэ  тегYем,  китте  сYтелеп,
Нэзек  булмаса  да  жебем,  китте  озелеп.
Жеплэремне  бэйлэсэм дэ,  эшем  бармады,
Иртэ  торасы  булсам да,  никтер  ятмадым...

Сандугачлар  сайраса  да  иртэ  таннарда,
Бер  кэккYк  тэ  санамады  кунып  талларга.
Кояш  остен  япты  болыт  аяз hавамда,
Сызлау Yтмэс йорэгемнэн  килер елларда.

Йорэгемне  телгэлэде  пычак  чарлары,
кYнелемне  сызгалады  сагыш  чаннары.
Озелделэр   мон-жырларым   зарлы   урында,
Мине  Энкэм  котми  хэзер  туган  йортымда...

сYнде  инде  Энкэемнен  нурлы  кYзлэре,
Кемнэр  карар  Энкэемнен  ятим  голлэрен...
Минутлардан  ничек  кенэ  сэгать  бэйлэргэ,
Кайдан  гына  кочлэр  алыйм  алга  яшэргэ?????



18.06.2013...газиз Энкэемнен якты истэлегенэ...