Рака жыцця

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Рака жыцця у рамках берагоў
 па плыні несла лодачку павольна
 у акіян.
 Але…
 Але любоў
 шалёным ліўнем хлынула свавольна.
 Працяла спрэс, да дна, змяніла курс,
 адняла вёслы, знесла на парогі,
 уліла так, што лекі – мёд спакус –
 звяла ў атруту: «Пі! Так хочуць Богі!»
 І асляпіла вочы туманом,
 і зацягнула сонейка ў аблокі,
 каб у сутонні ззяла ноччу й днём
 адно свяціла – вобраз яснавокі.
 І закружыла хмелем галаву,
 у вір страсцей каварна заманіўшы,
 і давяло ілюзію:"Жыву!!!"
 да дзіўнай думкі: глупства – плыць, не жыўшы.
 Марскім вузлом звязала дзве душы,
 каб не маглі расстацца – ці навечна? –
 й грымнула громам: “Любіш? Саграшы!”
 І нелюбоўю стрэліла сустрэчнай.
 Забі…
 забіла…
 Жыць?
 Маланкі стрэл
 скрывавіў сэрца, вымучыў, знясіліў
 і ўраз пазбавіў веры ў міражы –
 ужо не важна –
 колькі там пад кілем.
 Як боль адолець? Ціха патануць?
 Загаласіць, завыць: “Каханне, годзе?!”

 Я ледзь плыву. Вакол –
 туга і муць.
 А берагоў
 няма –
 вясна, разводдзе.

23.06.2013,

07.2013 Госпадзі! Лета твае! Дапамажы!