Нiкколо Мак явеллi

Руслан Строинский
Шкідливий цвях* на перешкоді
Невігласам та їх шляхів,
Став всупереч, ніби хотів
В п’яту забитись при нагоді.

І тим хто марив в насолоді,
Знешкодити таких цвяхів,
Яки б дістали до верхів,
І там були би у пригоді.

Він болячи таки допік,
Залишивши по собі рану,
Але як «приятель» тирану,
Завжди підштовхував у бік,

Як цвях, як кий, як то стрекало,
Що світ змінятись спонукало!



* прізвище Мак’явеллі походить від італійського словосполучення  machiavello – шкідливий цвях