An ek velt

Исроэл Некрасов
Nokh a mol a zunfargang a blaser,
S'rayst di oygn der tseshmirter flek,
Af di khvalies ligt a royter shteg,
Vayse volkns ruen op gelasn.

Gut iz do tsu zitsn af di shteyner,
Velkhe veln efsher eybik shteyn,
Un khotsh eyner iz avade keyner,
Darf men oykhet teyl mol zayn aleyn.

In der vaytn shpiglen zikh in vaser
Brenendike sosnes afn breg,
Firn shpurn emetsns avek,
Opgedrukte af dem zamd dem nasn.

Un der yam iz bloy un ruik-tif,
Un a vint breyngt shpliters fun a shif.