Маё паветра

Андрей Волчок
Збягаю адсюль без прыпынку
Пакараны злачынца ад свайго ж учынку
I мне зарас вельмi патрэбныя
Каардынаты месца
Знайсцi якога не дапамогуць
Нават карты i якога
Не iснуе наувогул не для кога
Акрамя мяне.

Як i нi дзе болей не iснуе
Слоу гэтай песнi
Выпрауленых и крэсленых не аднойчы
i днем i ноччы
Я туды збягаю хацяб на хвiлину
Каб зноу мець магчымасць падыхаць
Паветрам яго асаблiвым

I напоунiць легкiя iм
Каб хапiла да наступнага разу
Яго запасу
Альбо да таго часу
Калi я сапрауды наведаю
Iснуючую пакуль што толькi у маiх думках
Планету гэтую
З самай галоунай мэтаю.


Але як збегчы ад гэтага свету
Дзе кожны як рэч -
Рэч для памылак, рэч для сустрэч
Дзе кожны ведае гэта
I карыстаецца амаль что адразу
Гэтым дасягненнем нашага часу

I я закрываю вочы -
Мне бачыць не хочыцца
Гэтых людзей маючых слых,
Але не лепшы чым у глухiх
Гэтых людзей маючых вочы
Якiя бачыць ня хочуць
Гэтых людзей на сэрца глухiх и сляпых

I я б вядома як и яны
Збег бы адсюль на зусiм
Толькi не у маёй натуры
Класцi на усё i усiх
И куды б не закiнуу бы мяне
У жыццi маiм лёс - я не змянюсь
Ты можаш збягать на зусiм
А я тут застаюсь

Тым больш што i тут напэуна
Есць людзi якiя падтрымлiваюцца
Iдэй падобных альбо узаемных
I падцвярджаючы сваю тэарэму гэтую -
Гэтых людзей я дакладна ведаю.

I яны таксама шукаюць
Цi мабыць дзесцi ужо знайшлi
Свайго паветра планету
Альбо да яе шляхi
И могуць дыхаць яе паветрам бясконца
Пад промнямi яе сонца.


Шукаю дзе ты,
Паветра маей плнаеты.
Я там хачу жыць,
Хачу дыхаць паветрам гэтым.


Май 2013